Terug naar fokkerij
Over Jorinde

Stamboom

Hieronder staat een grote stamboom. Deze is op de smartphone in de liggende stand beter te bekijken. Draai dus eventueel uw telefoon een kwartslag.
Jorinde 91 – M
v. Samber
Mikado 94 – H
v. Voltaire
Notre Dame 95 – M
v. Argentinus
Socrates 99 – H
v. Corrado
Tekkeret 00 – M
v. Voltaire
Pot Pouri 97 – H
v. Caletto I
S’il vous Plait 99 – M
v. Galoubet A
Whoops 03 – M
v. Voltaire
Cum Laude 07 – M
v. Calvaro Z
Gadget 11 – M
v. Mr. Blue
Heavy Metal 12 – H †
v. Action Breaker
Almeloo 05 – H
v. Concorde
Dropshot 08 – M
v. Silvio I
Effe Wachte 09 – M
v. Padinus
Indira Gandhi 13 – M
v. Calato
Grand Desert 11 – M
v. Stakkato
Tres Bien 00 – M
v. Narcos II
Up to Date 01 – M
v. Poor Boy
Vagabond 02 – M
v. Calvados
Bo Derek 06 – M
v. Indoctro
Confetti 07 – H
v. Canturo
William of Orange 03 – H
v. Calvados

Over Jorinde

Vanwege onze voorliefde voor bonte paarden, wilden we graag een goede bonte stam opzetten en hebben we het veulen Jorinde gekocht. Ze komt uit een super stam, waar veel sportpaarden uit voortkomen.

Als driejarige werd ze STER en na het afleggen van een goede IBOP werd ze als vierjarige KEUR met een derde plek op de CK. Samen met het PROK certificaat is ze nu dus ELITE!
Ze bleef 1 jaar gust en in dat winterseizoen is ze van niets tot ZII dressuur gereden, dus is het predicaat SPORT toegevoegd. Later wordt ze op grond van haar nakomelingen ook nog PREFERENT.

Nakomelingen van Jorinde

Het eerste veulen van Jorinde was van de hengst Voltaire zijn wij uit het oog verloren. Het tweede veulen Notre Dame (v. Argentinus) is na twee veulens de sport in gegaan, ze was net M springen en is toen overleden.
Na Notre Dame is bij Jorinde door een verkeerde ligging een dood bont veulen van de hengst Burggraaf geboren. Het volgende jaar hebben we haar gedekt door de hengst Caletto I en dit resulteerde in een prachtige bonte hengst. Deze hengst is verkocht naar de Verenigde Staten en daar goedgekeurd onder de naam Palladio.
Om het nog spannender te maken konden we een dekking kopen van de Franse legende Galoubet….
Een jaar later kwam er een schitterend zwartbont merrieveulen. Deze fungeert nu nog als fokmerrie onder de naam S’il vous plait en is SPORT SPR merrie.
Vervolgens kwam er een bont merrie-veulen uit de dekking met de Franse hengst Narcos II, dit veulen (Tres Bien) is verkocht naar het buitenland en zijn we uit het oog verloren.
Er volgde een bruine merrie (Up to Date) van de hengst Poor Boy, deze is verkocht voor de sport.
Van de dekking met de hengst Calvados kwam opnieuw een prachtig bont merrie-veulen (Vagabond) en nadat er belangstelling voor Jorinde was vanuit het buitenland, hebben we haar verkocht en is ze naar Engeland verhuisd, waar ze nog steeds super veulens fokt.

Naar boven